Start-PM

Start-PM

Start-PM

Bergslagsleden Ultra 48km 2020

(For English click here or contact info(at)bergslagsledenultra.se).

 

Tävlingsdag:

Lördagen den 19 september 2020.

 

Anmälan:

Sker via hemsidans anmälningsformulär.

Sista ordinarie anmälningsdag är den 4 september. Därefter sker efteranmälan i mån av plats (via mail till info@bergslagsledenultra.se). Vid efteranmälan kommer vi inte kunna tillhandahålla någon funktions t-shirt och platser i busstransporten kan vara begränsad.

 

Plats:

Tävlingscentrum (TC) vid Örebro Skidstadion, Ånnaboda.

Start vid Digerberget, Nora. (Buss från Ånnaboda till Digerberget).

 

Starttid:

Bergslagsleden Ultra: 09:00 (Digerberget).

 

Detta ingår:

- Transport från TC till startplatsen

- Elektronisk tidtagning

- Nummerlapp

- Vätske-, och energistationer längs banan

- Direkt vid målgång finns ett energibord uppdukat.

- Varm mat efter målgång (maila oss snarast om behov av specialkost. Gluten/laktosfritt finns både i mål och längs banan).

- Medalj

 

´(Tillval: Funktions T-shirt från bagheera med Bergslagsleden Ultra tryck, 200kr)

 

Obligatorisk utrustning:

Karta (tillhandahålls av arrangören), första förband (ex. de små för 30kr som finns på apoteket). Varje deltagare ansvarar själv för detta.

 

Nummerlapps-/tidtagningsutrustning:

Utdelning kommer ske innan start uppe i Digerberget (i direkt anslutning till startområdet) ~08:00-08:45.

 

Busstransfer:

Bussar avgår mellan 07:15-07:30 på anvisad plats i anslutning till målområdet (TC).

 

Sportident tidtagningspinne:

Varje deltagare är personligt ansvarig för denna och om den ej lämnas igen efter målgång debiteras 500kr. Stämplingar kommer att ske utefter banan på väl utmärkta platser och vid målgång. (Vi visar vid behov under utlämningen hur allt fungerar).

 

Lag (information till de lag som deltar):

Det finns möjlighet att dela upp sträckan. Kontakta oss för mer information. Varje lag erhåller en sportidentpinne för tidtagning. Denna fungerar som stafettpinne och lämnas till nästa löpare vid byten. Laget får fritt byta löpare som springer och samma person får springa flera sträckor. Laget får byta var och hur ofta man vill under loppets gång.

 

Banan:

Distansen är 48km och banan består nästan uteslutande av vandringsled. Delar av banan är teknisk och kuperad. Svåra eller otydliga passager kommer att stödsnitslas (orangea pilar och plastsnitsel), men i övrigt ansvarar varje deltagare själv för att följa den markerade leden och kartstödet.

 

Vätska- energidepå:

Digerberget (start): Vätska

Mogetorp: Vätska/energi

Blankhult: Vätska/energi

Ånnaboda (~40km): Vätska/energi

Ånnaboda (mål): Vätska/energi + mat

Under loppet erbjuds MINST följande: vatten, sportdryck, saft, coca cola, bullar, chips, russin, banan. (Ytterligare innehåll presenteras framöver).

 

Håll till höger:

Springer du långsammare än omgivningen, håll till höger så hjälps vi åt att göra den vänstra delen av banan till omkörningsfil.

 

Omklädning/dusch:

Finns i anslutning till Ånnabodas konferensanläggning och målområdet. Vi rekommenderar att du kommer ombytt eftersom det finns begränsat med omklädningsmöjligheter.

 

Förvaring:

Varje deltagare får med sig en påse för personliga överdragskläder (försök i möjligaste mån att inte lägga värdesaker i denna påse), denna kan lämnas vid start eller målområdet (påsen transporteras och återlämnas vid målområdet).

Effektförvarningen är bemannad men du lämnar ändå in dina värdesaker på egen risk och arrangörerna kan inte ställas ansvariga för borttappade personliga föremål.

 

Målgångar och tider:

Anslås löpande på anslagstavla i anslutning till målområdet och så snart som möjligt efter loppets slut på hemsidan och sociala medier.

 

Övrigt:

- Bergslagsleden Ultra ingår i Peppes Trailrun Cup 2020

- Priser kommer att delas ut till de snabbaste löparna i respektive klass, samt lottas på startnumren.

- Tävlingen genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp.

- Loppet är sanktionerade av Svenska Friidrottsförbundet.

- Vi har fri återbetalning av startavgiften oberoende anledning fram till 2019-08-01. Därefter är det fri överlåtelse av startplatser men ingen återbetalning. Vi rekommenderar försäkringen Startklar, där avbeställningsskydd för motionslopp ingår.

 

Så tar du dig till TC och målområdet:

Från Örebro: Kör mot Garphyttan och följ skyltning vidare mot Ånnaboda. Kör förbi Coop Konsum och sväng höger i t-korsningen. Följ skyltningen mot Ånnaboda (på toppen av berget). Vid nästa högersväng ligger en grusparkering till höger (camping till vänster). Du är framme!

 

Så tar du dig till startplatsen: (om egen transport)

Från Örebro: Kör mot Nora RV 50. Efter ~25km kör mot Nora, väg 244. Följ skyltning mot Pershyttan och efter järnvägen vänster in på grusväg mot Digerberget. Följ skyltning "Bergslagsleden Ultra" till startplatsen. Du är framme!

 

Parkering:

Vid målområdet finns det i direkt anslutning till (TC) eller avfarten till höger innan målområdet (kör tillbaka ungefär 300m längs vägen du färdades på). Parkering finns också på toppen av berget i direkt anslutning till Ånnabodas konferensanläggning. Vid startområdet i Digerberget finns parkering i direkt anslutning till startområdet (stora grusparkeringen).

 

Övrig service:

Komplett konferensanläggning med boende, mat och övriga bekvämligheter.

(https://www.nordiccamping.se/vara-anlaggningar/nordic-camping-annaboda/)

 

Säkerhet:

Sjukvårdsutbildad personal finns på plats. Vid vätskestationerna finns enklare sjukvårdsutrustning. Om någon skadar sig så är det varje enskild deltagares skyldighet att hjälpa den skadade till närmsta vätskekontroll. Varje deltagare ställer upp på egen risk. Se över din privata olycksfallsförsäkring. Arrangören tar för givet att du som ställer dig på startlinjen är fysiskt förberedd för den ansträngning som loppet innebär, samt att du är fullt frisk.

 

Regler:

Tävlingarna genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje deltagare ställer upp på egen risk. Se över din privata olycksfallsförsäkring. Det är absolut förbjudet att skräpa ner längs banan.

 

Arrangör:

Den ideella föreningen Nature Running.

 

Samarbetspartner:

Umara

COOP Garphyttan

Nordic Camping & Resort / Ånnaboda

Outdoor Örebro

 

Upplysningar och information:

Nature Running

erik@naturerunning.se

 

Vid frågor:

070-1712927 (Erik)

erik@naturerunning.se

 

Varmt välkommen!

 

Copyright @ All Rights Reserved