Start-PM

Start-PM

Start-PM

Bergslagsleden Ultra 46, 60km 2024

(For English contact info(at)bergslagsledenultra.se).Tävlingsdag:

Lördagen den 14 september 2024.

 

Starttid i Ånnaboda: 08:00 (gemensam start för båda distanserna).

 

Anmälan:

Sker via hemsidan. Ingen återbetalning.

Sista anmälningsdag 10/9. Alltså, ingen anmälan på plats!

Namnbyte är möjligt t.o.m tävlingsdagens morgon (100kr/namnbyte).

 

Plats:

Tävlingscentrum (start, varvningar och mål) vid Örebro Skidstadion, Ånnaboda.


Startkit (nummerlapp osv):

Startkit med nummerlapp hämtas innan start i "SM-stugan" som ligger bredvid startområdet.

Startkiten kan hämtas mellan 07:00 och 07:45.

 

Detta ingår:

- Tidtagning

- Nummerlapp

- (Medalj)

- Vätska- och energi vid varvningar.Vid startområdet finns mat att köpa (både vegan och gluten-/laktosfritt kommer finnas).

(För att spara mat och miljö lagar vi er mat direkt på plats efter målgång. Bra för er, bra för miljön.)

 

(Tillval: Inga tillval i år).


Obligatorisk utrustning:

Första förband (ex. de små för 30kr som finns på apotek). Varje deltagare ansvarar själv för detta.

Tag gärna med egen mobiltelefon (nummer till arrangörerna står på hemsidan, 070-1712927).

Behöver du bryta, försök i första hand att själv ta dig tillbaka till Ånnaboda med egen transport/hjälp. Om det inte går så bistår vi i tävlingsledningen självklart med transport/hjälp tillbaka till Ånnaboda (var förberedd på väntetid om många behöver hjälp samtidigt). Bryt gärna vid varvning om möjligt.

  

Banan:

Distanserna är 46 och 60km och banan består mestadels av Bergslagsleden samt returslingor. Delar av banan är tekniskt krävande och kuperad. Svåra eller otydliga passager kommer att stödsnitslas (orange miljövänlig papperssnitsel), men i övrigt ansvarar varje deltagare själv för att följa den markerade leden och kartstödet (finns att få vid startområdet).

 

Vätska- energidepå:

Ånnaboda (Varvning och mål).


Utbudet kommer bland annat bestå av:

Chips, bullar, bananer, godis (flera olika sorter (salt och surt)), bars/gels från Umara, chokladbollar, vatten, sportdryck, saft, Coca cola.

 

Håll till höger:

Springer du långsammare än omgivningen, håll till höger så hjälps vi åt att göra den vänstra delen av banan till omkörningsfil. På returslingan så finns trånga passager för möte. Visa varandra respekt och håll avstånd. Generellt så har nedförslöpare förtur. Håll även här till höger. Heja på varandra!


Dropbag:

Det kommer gå att lägga en egen väska med ombyte/vätska/energi vid varningen (Ånnaboda). Platsen är uppmärkt (obs, utomhus utan tak).

  

Förvaring:

Varje deltagare får en påse (startkitspåsen) för personliga överdragskläder (försök i möjligaste mån att inte lägga värdesaker i denna påse), denna lämnas innan start vid avsedd yta, där du också plockar upp den efter målgång).

Men lägg helst personliga saker/överdrag i bilar osv. Startkitspåsen (biologiskt nedbrytbar påse) kan också används för dropbag). Behöver ni extra påse, säg till.

Området vid effektförvaringen är bemannad men du lämnar ändå in dina värdesaker på egen risk och arrangörerna kan inte ställas ansvariga för borttappade personliga föremål.

 

Toaletter:

Finns i anslutning till start/målområdet. Handsprit finns, både inne på toaletten, och vid nummerlappsutdelningen. Håll avstånd. Alla deltagare uppmanas att sköta sina behov innan ankomst till tävlingsområdet.

 

Duschar:

Duschar finns i anslutning till start/målområdet. Undvik trängsel och följ folkhälsomyndighetens rekommendationer.


Målgångar och tider:

Anslås efter loppets slut på hemsidan och sociala medier.

 

Mat finns att köpa efter målgång, både för deltagare och besökare.

Just nu planeras egengjord pizza (som gräddas direkt på plats vid målområdet) samt hamburgare (både vegetariska och glutenfria alternativ).


Övrigt:

- Bergslagsleden Ultra ingår i Peppes Trailrun Cup 2024 (om den arrangeras).

- Vi kommer inte längre dela ut några priser men avser att lotta priser på startnummer (läggs i startkiten innan start). (Detta för att kunna skänka ännu mer pengar till barndiabetesfonden).

Vinnarna på varje distans (dam och herr) kommer få bidrag till trailskor. Vi kontaktar er efter loppet.

- Tävlingen genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp.

- Loppet kommer vara sanktionerade av Svenska Friidrottsförbundet.

- Ingen återbetalning av startavgift. Det är fri överlåtelse/namnbyte av startplatser tom tävlingsdagens morgon, kostnad 100kr/namnbyte (kontakta oss för namnyte), vi förmedlar inte byten. Vi rekommenderar försäkringen Startklar, där avbeställningsskydd för motionslopp ingår.

 

Så tar du dig till start och målområdet:

Från Örebro: Kör mot Garphyttan och följ skyltning vidare mot Ånnaboda. Kör förbi Coop Konsum och sväng höger i t-korsningen. Följ skyltningen mot Ånnaboda (på toppen av berget). Vid nästa högersväng ligger en grusparkering till höger (camping till vänster). Du är framme!


Parkering:

Parkering finns i direkt anslutning till start/målområdet. Parkering finns också på toppen av berget i direkt anslutning till First camp - Ånnabodas konferensanläggning.

 

Övrig service:

Komplett konferensanläggning med boende, mat och övriga bekvämligheter.

First camp Ånnaboda

 

Säkerhet:

Sjukvårdsutbildad personal finns på plats. Vid varvningen finns enklare sjukvårdsutrustning. Om någon skadar sig så är det varje enskild deltagares skyldighet att hjälpa den skadade. Varje deltagare ställer upp på egen risk. Se över din privata olycksfallsförsäkring. Arrangören tar för givet att du som ställer dig på startlinjen är fysiskt förberedd för den ansträngning som loppet innebär, samt att du är fullt frisk.

 

Regler:

Tävlingarna genomförs i enlighet med Svenska Friidrottsförbundets regler för långlopp. Varje deltagare ställer upp på egen risk. Se över din privata olycksfallsförsäkring. Det är absolut förbjudet att skräpa ner längs banan.


Personuppgiftshantering:

I och med anmälan så godkänner du att den ideella föreningen Nature Running (arrangören) behandlar de personuppgifter som du anger vid anmälan och att dessa (förutom e-postadress) inklusive löptid osv. rapporteras in till Svenska friidrottförbundet, ITRA och DUV samt att för- och efternamn, ålder (år), löptid samt föreningstillhörighet presenteras i resultatlistor på hemsida och sociala medier. Du samtycker också till att bildmaterial (både video och foto) tagna i samband med arrangemanget får publiceras av arrangören på hemsida, sociala medier och på övrigt sätt för att arrangören ska kunna göra reklam inför kommande arrangemang utan att du kan ställa krav om särskild ersättning.


Din e-postadress kommer användas för att vi ska kunna kontakta dig med information inför årets lopp samt inför kommande arrangemang (vi delar inte din e-post med andra). Du kan när som helst avanmäla dig från maillistan genom att kontakta oss enligt nedan.


Vill du inte att ditt namn presenteras i resultat- eller startlistor? Vill du inte synas på bild? Vill du inte att vi rapporterar in ditt resultat till ovanstående organisation/samarbetspartners? Kontakta oss via e-post: anmalan@bergslagsledenultra.se. (Vi tar hänsyn till bilder där du tydligt kan identifieras, men inte massbilder där du är en av många deltagare).


Du har rätt att, en gång per år, kostnadsfritt, begära att skriftligen få information om vilka personuppgifter vi har registrerat om dig. Du kan också när som helst begära rättelse av felaktiga uppgifter samt att vi helt eller delvis raderar de personuppgifter vi har registrerade om dig.


Om du inte har grund för din begäran eller om din begäran är på annat sätt är orimlig kan vi avslå din begäran alternativt ta ut en avgift som täcker de kostnaderna som din begäran medför.


Covid-19:

Kom ihåg att hålla avstånd till andra människor. Även utomhus.

Stanna hemma om du eller någon i din närhet är sjuk.

Sprita och tvätta händerna ofta (handsprit finns på strategiska platser inne på tävlingsarenan).


Följ arrangörens anvisningar på plats.


Arrangör:

Den ideella föreningen Nature Running.

 

Samarbetspartner:

Umara

Cozo Coffee

hej kombucha


Upplysningar och information:

Nature Running

erik@naturerunning.se

 

Vid frågor: (tävlingsledning)

070-1712927 (Erik)

070-4921214 (Johan)

erik@naturerunning.se

 

Varmt välkommen!